Zwembad De Hoge Devel Zwijndrecht

Helder en afleesbaar zwempaviljoen op een plek met internationale allure.

Een project door Wehrung Architecten

Een verlengstuk van een Mondiraan in vier dimensies.

In het prachtige landschapspark De Hoge Devel te Zwijndrecht is pal achter het bestaande zwembad een nieuwe zwembad gerealiseerd. Geheel in het gedachtegoed van landschapsarchitect Hans Warnau is hier een helder alzijdig afleesbaar paviljoen verrezen dat zich na de sloop van het oude zwembad naadloos voegt in zijn weelderige omgeving. Een zorgvuldig gekozen lijnspel is de basis voor het nieuwe zwembad, als ware een Mondriaan. Binnen dit grid worden de hoofdfuncties onderverdeeld. Daar waar programma meer geborgenheid of privacy wenst worden deze ondergebracht in gesloten volumes.Hierdoor ontstaan er kamers en georganiseerde zichtassen allen orthogonaal geori├źnteerd. De architectuur is ingetogen te noemen waarmee in- en exterieur nog beter samen smelten tot een paviljoen in het groen en aansluit bij het oorspronkelijk gedachtegoed met monumentale allure.

No items found.

Woorden van de klant

Recente projecten