› Sportcomplex Center Court Kerkrade

omschrijving

Realisatie sporthal met overdekt zwembad en parkeergarage

opdrachtgever

Gemeente Kerkrade

locatie

Voormalig Atriumterrein Kerkrade

ontwerp

2017 Wehrung Architecten i.c.m. Moederscheim Moonen Architects

uitvoering

in ontwikkeling

Op het terrein van het voormalige Atrium Ziekenhuis in het Zuid-Limburgse Kerkrade verrijst in de komende jaren een bijzonder sportgebouw. Wehrung Architecten won in combinatie met MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam de Europese aanbesteding hiervoor en stelt een gebouw voor dat volledig opgaat in het heuvelachtige terrein. Het totale complex telt ca. 16.000 m2 en behelst onder meer een sporthal, een overdekt zwembad met meerdere baden en een parkeergarage. Het gepresenteerde ontwerp betreft een krachtige eerste stap voor de totale herontwikkeling van het gebied en creëert naast de verschillende sportfuncties en de parkeergarage een unieke nieuwe plek grenzend aan het stadshart. Grote delen van de daken worden ontworpen als beloopbaar groen en zo ontstaat er een bijzondere verblijfsplek om te recreëren en te sporten. Op dit moment werkt de architectencombinatie in bouwteamverband aan de doorontwikkeling van het schetsontwerp naar een voorlopig ontwerp. De gemeenteraad van Kerkrade zal in de loop van het jaar een besluit nemen over de definitieve doorgang van het complex.

Zie hieronder een animatie van het schetsontwerp.